Octacell historik

Företagets grundare och verkställande direktör Antti Sundqvist:  ”Under flera års tid arbetade jag för Finlands största byggföretag på byggarbetsplatser, där jag hade höga poster inom mycket olika byggprojekt. Jag arbetade med ett kärnkraftverksbygge, en skola, ett hotell, flera nya bostäder, kontor samt olika saneringsobjekt. Gemensamt för alla dess olika projekt var den stora mängden olika yrkesgrupper, samt de förargligt ofta förekommande överraskningarna när det gällde kvaliteten, tidtabellen och budgeten. Mitt arbete med olika huvud- och underentreprenörer, samt planerare och konsulter fick mig att fundera på en lösning som skulle rationalisera byggandet avsevärt. Jag ville skapa en produkt där kunden från ett och samma ställe skulle få skräddarsydda ljudisolerade utrymmen färdigt monterade, och en lösning som är lätt och snabb att ändra på när organisationens utrymmesbehov ändras. Efter åratal av produktutveckling kan vi erbjuda våra kunder en sådan lösning, och den lösningen heter Octacell.”

Finländsk kvalitet

Alla Octacell-produkter framställs i Finland av högklassiga delar och material. Ett grundläggande värde för framställningen är produktens långa livslängd. Vi framställer produkterna i Österbotten, som är känt för sin möbelindustri.

Ansvar

Octacell-lösningen vill komma bort från slit-och-släng-kulturen inom byggnadsbranschen med hjälp av anpassningsbara ljudisolerade rum. Befintliga Octacell-rum kan utnyttjas fullständigt för att bygga nya rum när utrymmesbehoven ändras. Produkternas huvudsakliga råvaror är trä och glas, samt ljuddämpande material som baserar sig på återvunnen cellplast. Vi undersöker ständigt mer ekologiska framställningsmaterial och -metoder.

Stabil bakgrund

Octacell Oy styrs av dess grundare verkställande direktör och byggnadsingenjör Antti Sundqvist. Bolagets tillväxt möjliggörs av investeraren och samarbetspartnern, finländska Halton Group: www.halton.com